Mangalica w Dębnik 52

Mangalica to tradycyjna rasa wyjątkowych świń, które pochodzą z Węgier, gdzie uznawane są za skarb narodowy ze względu na wyjątkowe walory smakowe i zdrowotne mięsa. To zwierzęta pastwiskowe, które można hodować wyłącznie na wolnym wybiegu. Świnki mangalica hodowane są w Dębniku w naturalnych warunkach i na wybiegach, karmione serwatką i maślanką z mleka naszych kóz i krów Jersey oraz bogatym w składniki odżywcze makuchem pochodzącym z tłoczenia naszych olejów. Tu ulubione jedzenie dębnickich mangalic, które nadaje ich mięsu smak i aromat.

Efektem świetnych warunków hodowli są specjały z mięsa świnek rasy mangalica w Dębnik 52 m. in:
  • znakomite szynki o smakowitym zapachu,
  • kiełbasy: 
    • tradycyjne, 
    • z ostrą papryką,
    • z domieszką wołowiny krów rasy Highland,
    • inne, 
  • rolady z boczku, 
  • boczek, słoniny, smalec, 
  • oraz wiele innych świeżutkich smakołyków. 

Bez dodatków, konserwantów i ulepszaczy. Wędliny mangalica w Dębnik 52 to szlachetny smak, intensywny aromat i wysoka zawartość wartościowego tłuszczu bogatego w kwasy Omega-3. Prawdziwy delikates dla koneserów i smakoszy. Od wyjątkowych zwierząt.